Ξενοδοχεία Νησάκι, Νάξος
Ξενοδοχεία Νησάκι, Νάξος
Η χώρα και τα χωριά
Παραλίες στη Νάξο
Η ιστορία της Νάξου
Φωτογραφίες
Σύνδεσμοι
Ειδικά Πακέτα
Επικοινωνία
Αρχική
ΝΑΞΟΣ
Η πόλη της Νάξου και τα χωριά της Νάξου

Η Χώρα της Νάξου είναι η πρωτεύουσα, το διοικητικό και οικονομικό κέντρο και το λιμάνι του νησιού. Είναι μια σύγχρονη πόλη με υπηρεσίες που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του ταξιδιώτη χειμώνα-καλοκαίρι.

Χώρα Νάξου - Ενετικό κάστρο της Νάξου   γραφικά καλντερίμια στη Χώρα της Νάξου
Nissaki Hotels

Είναι κτισμένη στο μέσο περίπου της δυτικής πλευράς του νησιού, στη θέση της αρχαίας πόλης της Νάξου και γύρω από το λόφο του μεσαιωνικού κάστρου.

σοκάκια στην πόλη της νάξου   ύπαιθρος νήσος νάξος
Nissaki Hotels
Ξενοδοχεία Νησάκι, Νάξος
Ξενοδοχεία Νησάκι, Νάξος
  Η Χώρα της Νάξου διαθέτει πλήθος μνημείων που μαρτυρούν το πλούσιο παρελθόν της, όπως η Πορτάρα (σήμα κατατεθέν της Νάξου), ο αρχαιολογικός χώρος της Γκρόττα και το Ενετικό κάστρο.

Η Νάξος διαθέτει περισσότερα από 60 χωριά διάσπαρτα σε όλο το νησί. Η ψυχή της Νάξου βρίσκεται στη ενδοχώρα, όπου διατηρούνται αναλλοίωτοι οι δεσμοί με την παράδοση και τον πολιτισμό του παρελθόντος. Χωριά που αξίζει να επισκεφτεί ο ταξιδιώτης είναι το Χαλκί, το Φιλώτι, ο Απέιρανθος, η Κορώνος, οι Εγγαρές κλπ.

παραλίες νάξου   γραφικά κυκλαδίτικα αρχοντικά, Νάξος   Κούρος Μελνές Νάξου
Nissaki Hotels

  Χαλκί: Στο Χαλκί υπάρχουν πανέμορφα παλιά αρχοντικά που μαρτυρούν την ακμή που γνώρισε παλαιότερα. Το Χαλκί και τα γύρω χωριά του αποτελούν από την αρχαιότητα το πιο εύφορο κομμάτι της Νάξου. Η περιοχή αυτή αποκαλείται «Μικρός Μυστράς», λόγω του μεγάλου αριθμού των εκκλησιών που βρίσκονται εκεί.
Φιλώτι: Είναι από τα μεγαλύτερα χωριά της Νάξου χτισμένο αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Ζα (ψηλότερο βουνό των Κυκλάδων). Έχει έντονη ζωή και εμπορική δραστηριότητα, αφού διαθέτει αγορά, εστιατόρια, καφενεία και μπαρ. Εδώ βρίσκεται ο πύργος του Μπαρότση και η εκκλησία της Παναγίας της Φιλώτισσας.
Απέιρανθος: Βρίσκεται χτισμένο στην καρδιά της ορεινής Νάξου, στους πρόποδες του όρους Φανάρι, διατηρώντας ανέπαφη τη μορφή της από την εποχή της ενετοκρατίας. Η ντόπια διάλεκτος, τα αυστηρά έθιμα και οι παραδόσεις θυμίζουν τα ορεινά χωριά της Κρήτης. Διαθέτει τέσσερα μικρά μουσεία: αρχαιολογικό, λαογραφικό, γεωλογικό και νέας φυσικής ιστορίας.
Κορώνος: Μεγάλο χωριό, ένα από τα σμυριδοχώρια, κτισμένο σε κοιλάδα στους πρόποδες του βουνού Κόρωνος, με έντονα νησιώτικο χρώμα. Διαθέτει λαογραφικό μουσείο. Κάθε χρόνο λίγο έξω από το χωριό στην εκκλησία της Παναγίας της Αργοκοιλιώτισσας γίνεται πανηγύρι με χιλιάδες προσκυνητές.
 
Nissaki Hotels
Nissaki Hotels
 
 
Valid HTML 4.01! Valid CSS!  

Nissaki Beach Semeli Hotel Apts Villa Delona